Duitse bondscoach: "Pirlo is echte meerwaarde"

Print
Duitse bondscoach: "Pirlo is echte meerwaarde"

Duitse bondscoach: Pirlo is echte meerwaarde

"Als we de Italianen willen verslaan, zullen we ze ons spel moeten opleggen en beletten dat Andrea Pirlo op het middenveld zijn ding kan doen", verklaarde de Duitse bondscoach Joachim Löw woensdag op de vooravond van de halve finale tegen Italië.

"De Italianen zijn tactisch goed onderlegd en bouwen goed van achteruit op. Met Antonio Cassano en Mario Balotelli hebben ze ook twee klassespitsen. Maar de echte meerwaarde is Pirlo. Hij is degene met de ideeën. We zullen een manier moeten vinden om hun spel te verstoren en zelf het tempo bepalen. Ik denk dat we dat kunnen."

Löw zal daarvoor alvast kunnen rekenen op Bastian Schweinsteiger, die last had van een enkelblessure. "Ik ben weer honderd procent fit", meldde de middenvelder. Ik heb twee keer voluit getraind en het voelde goed aan. Ik kijk uit naar de klassieker tegen Italië."

Over zijn opstelling wou Löw niets kwijt. In de kwartfinale tegen Griekenland verkoos hij Miroslav Klose, Andre Schürrle en Marco Reus boven Mario Gomez, Lukas Podolski en Thomas Müller. "Ik heb heel wat opties", beaamde Löw. "Wie ik opstel, is een kwestie van gevoel. En ik heb tijdens de wedstrijd ook veel wisselmogelijkheden. Mijn spelers hebben niet veel tijd nodig om in een match te komen."

Foto: Joachim Löw

Foto Photo News