Duizenden kampeerders komen aan in Werchter

Print
Duizenden kampeerders komen aan in Werchter

Duizenden kampeerders komen aan in Werchter

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar schat dat er al circa 10.000 festivalgangers gearriveerd zijn voor het festival Rock Werchter. Om 17 uur hadden 2.700 onder hen een van de extra bussen genomen die De Lijn inzet tussen het station van Leuven en de omgeving van de festivalweide. Omdat enkele campings in Haacht woensdagmiddag de deuren openden, is het aan die kant van de Werchterse festivalweide al behoorlijk druk.

Rock Werchter start donderdag en duurt tot en met zondagavond. Eenentachtig artiesten treden aan, waaronder The Cure, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Editors, Elbow, dEUS, Jack White, The xx, Mumfors & Sons, Snow Patrol. Voor het eerst wordt er geconcerteerd op drie podia. De nieuwe festivaltent The Barn wordt donderdagmiddag plechtig geopend met toeters en bellen van 't Schoon Vertier.

De provincie keurde onlangs een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de festivalweide goed dat tegemoetkomt aan de vraag van organisator Live Nation voor meer ruimte. Ze sloot met de organisatoren een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Die bepaalt dat het festivalterrein vergroot kan worden met circa 2,5 hectare, onder meer door het kappen van een bos. Dit laatste gebeurde nog niet. Het is onduidelijk of de organisatie met Natuur en Bos al een overeenkomst sloot over de vereiste compenserende bosaanplantingen.

Organisator Herman Schuermans sloot enkele maanden geleden een verhuis naar Brustem niet uit, maar Vlaams-Brabants gedeputeerde Julien Dekeyser (Open Vld) is ervan overtuigd dat het festival nog jaren in Werchter zal blijven. Hij verwijst hierbij naar de zware investeringen die de organisatoren zullen doen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst, zoals de inrichting van het landschapspark en de vergroting festivalterrein.

Foto: Herman Schuermans

Foto Photo News