8 van 17 gesloten bars aan Chaussée d'amour terug open

Print
8 van 17 gesloten bars aan Chaussée d'amour terug open

8 van 17 gesloten bars aan Chaussée d'amour terug open

Sint-Truiden - Burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) van Sint-Truiden heeft de afgelopen twee weken beslist zeventien bars aan de "Chaussée d'amour" te sluiten, omdat de eigenaars niet in orde waren met hun uitbatingsvergunning. Van die zeventien mochten er intussen acht weer de deuren openen omdat ze zich wettelijk in orde gesteld hebben. Dat maakte de Truiense burgemeester woensdag bekend.

In totaal controleerde de lokale politie negentien bars, omdat er indicaties waren dat ze niet in orde waren. Een uitbatingsvergunning bestaat uit een moraliteitsattest, een geluidsmeting en een keuring door de brandweer. Op basis van de nieuwe gemeentewet kan de burgemeester een voorlopige sluiting of een tijdelijke schorsing van een vergunning opleggen voor maximum drie maanden. "Acht bars waren wettelijk weer in orde en mochten opnieuw open. Sommige etablissementen zullen dicht blijven", aldus Vandenhove.

"Ik maak mij veel zorgen over de internationalisering van de prostitutiesector. De meisjes die er tewerkgesteld zijn, komen sociaal gezien steeds meer in de problemen. De controles van de bars moeten in die context bekeken worden", zei de burgemeester. Woensdagochtend nog werd bar The Lobby aan de Luikersteenweg beschoten.

Belga

Foto KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio