'Ster' aan school in Heverlee brengt busramp in herinnering

Print
'Ster' aan school in Heverlee brengt busramp in herinnering

'Ster' aan school in Heverlee brengt busramp in herinnering

Enkele leerkrachten van de Sint-Lambertusschool in Heverlee hebben woensdagmiddag het 'ster-project' voorgesteld. Daarmee wil de school blijvend uiting geven aan de gevoelens van solidariteit en verbondenheid met de 28 slachtoffers en nabestaanden van de busramp in het Zwitserse Sierre. In Heverlee verloren 7 kinderen uit de 6e klas en 2 leerkrachten het leven bij het ongeval.

De kinderen uit de 6e klas maakten met legoblokjes een grote witte ster waarin ook 28 lichtjes verwerkt werden. Rond de ster kan iedereen op een bord een klein legomannetje met zijn naam en een kleine boodschap aanbrengen. Alle kinderen en leerkrachten van de school en ouders deden dat al. Binnenkort krijgen ook de school in Lommel en collega's van de buschauffeurs de kans.

Bord zal alsmaar groeien

"Na de zomer zullen we dit bord aan de straatkant hangen en kunnen ook anderen een mannetje aanbrengen. We denken in de eerste plaats aan organisaties waar de overleden kinderen lid van waren en de buurt. Er is plaats voor 7000 mannetjes. Desnoods maken we een tweede bord. Bedoeling is dat het alsmaar groeit", zegt meester Kristof die het project begeleidde.

Juffrouw Annemie, die de kinderen van de 6e klas na de busramp opving, getuigde dat kinderen gaandeweg meer en meer onder mekaar over het gebeuren gingen praten en dat zijzelf vooral veel geluisterd had. Op vader- en moederdag brachten ze de ouders van de overleden kinderen pakjes.

In eerste instantie was ze in de klas vooral met creatieve dingen bezig, maar na de paasvakantie werden de schoolse activiteiten hervat. "Alle kinderen hebben de eindtermen gehaald en kunnen overstappen naar het secundair onderwijs. Ze verdienen een pluim want ze hebben keihard gewerkt", aldus de leerkracht.

Foto: Belga