1 op 3 werkgevers vindt gelijkschakeling statuten haalbaar

Print
1 op 3 werkgevers vindt gelijkschakeling statuten haalbaar

1 op 3 werkgevers vindt gelijkschakeling statuten haalbaar

Uiterlijk op 8 juli 2013 moet het statuut arbeider-bediende zijn gelijkgeschakeld, besliste het Grondwettelijk Hof. Toch acht slechts een op de drie werkgevers en werknemers dit haalbaar. Een en ander blijkt uit een rondvraag in opdracht van Tempo Team.

Het onderzoek werd in april uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 527 werknemers en 201 HR managers. Zowat 60 procent van hen vindt de deadline niet haalbaar.

Uit de rondvraag blijkt ook dat ruim 60 pct van de werknemers wil dat de kost van de gelijkschakeling integraal door de werkgevers en de overheid gedragen wordt. Bij de werkgevers verwacht 40 pct dat alle partijen een duit in het zakje doen.

Over de uitbetaling van lonen en vakantiegeld zijn werknemers en werkgevers het eens. De eenmaking van de opzegtermijnen is echter een struikelblok. Volgens Tempo Team hebben de werknemers weinig begrip voor het standpunt van de werkgevers om de opzegtermijnen naar beneden te herzien. Ongeveer de helft van de bedrijven vindt het niet nodig dat de opzegtermijnen en proefperiode van arbeiders en bedienden gelijk moeten zijn.

Een meerderheid van de arbeiders en bedienden is overigens voor het afschaffen van de carensdag, blijkt ook nog uit de rondvraag. De carensdag is de eerste dag dat een werknemer in arbeidersstatuut ziek wordt en thuis blijft. De arbeider wordt daarvoor niet altijd vergoed. Bedienden geldt het gewaarborgd maandloon.

Foto: Belga
arbeiders Volvo Gent