Gouden plak voor streekbier Ops-Ale

Print
Gouden plak voor streekbier Ops-Ale

Gouden plak voor streekbier Ops-Ale

Bree - Op de 51ste ‘Monde Selection’ voor bieren, die dit jaar in Athene plaatsvond, is de Ops- Ale van de familiale brouwerij Sint-Jozef uit Opitter voor de 12de opeenvolgende keer in de prijzen gevallen. Dit jaar behaalde dit Limburgse streekbier opnieuw een gouden medaille.

De Ops-Ale wordt al ruim 75 jaar gebrouwen in brouwerij Sint- Jozef van de familie Cornelissen in Opitter. In 2005 werd de Ops-Ale - kort voor Opitters Ale - door de provincie als eerste Limburgs streekproduct erkend.

Zaakvoerder Jef Cornelissen junior van de brouwerij van Opitter: “Vandaag brouwen we onze Ops-Ale nog op precies dezelfde manier als 75 jaar geleden. Met dezelfde grondstoffen, dezelfde samenstelling en in dezelfde omgeving. Omdat de Ops-Ale hier al zo lang gebouwen wordt en omdat hij al zo vaak in de prijzen viel, noemen we hem vaak lachend onze ‘gouden ouwe’. Het blijft ons paradepaardje waarop wij als enige onafhankelijke familiale brouwerij in Limburg zeer trots zijn.

Ondanks de stagnerende Belgische biermarkt houden deze bieren goed stand. Wij bieden de consument een artisanaal bier met een toets van moderne technieken. Het behalen van deze internationale prijzen bevordert ook de export. Zo doet ons witbier, de Limburgse Witte, het momenteel erg goed in Oekraïne en Polen.”

PaBr
Foto PaBr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio