Perenaar beklimt bergpas in de Alpen op tractor

Print
Perenaar beklimt bergpas in de Alpen op tractor

Perenaar beklimt bergpas in de Alpen op tractor

Peer - “Eigenlijk zijn we tractortoeristen,”, lacht de 65-jarige Jos Ulenaers uit Peer. Hij is net terug van Italië waar hij samen met zijn vriendin Fien de Stelvio heeft beklommen. Deze indrukwekkende bergpas met zijn 48 haarspeldbochten in de Italiaanse Alpen, is hij opgereden met een opgemaakte Deutz-tractor 4005, bouwjaar 1967.

Voor landbouwer Jos Ulenaers is de tractor niet alleen een werkinstrument, maar sinds enkele jaren ook zijn geliefkoosde vakantietransport. Drie jaar geleden reed hij nog 1.600 kilometer op zijn oldtimer naar een tractormeeting in het Zwarte Woud. “En nu hebben we dus de Passo dello Stelvio bedwongen, tijdens ook weer zo’n tractortreffen”, vertelt hij met pretoogjes.

Wielerliefhebbers zullen de bekende bergpas kennen uit de Ronde van Italië. Maar ook vanaf een landbouwvoertuig is de klim naar boven een belevenis, als we het koppel mogen geloven. “Zaterdag zijn we naar boven gereden vanuit Prato tot de top die op 2.700 hoogte ligt. Een traject van 26 km. ’s Morgens vertrokken, en tegen de middag waren we boven.”

Zijn vriendin Josephine ‘Fien’ Bulckens vergezelt hem telkens als volwaardige co-piloot. Ze geeft wel toe dat het geen comfortabele manier van reizen is. “Maar toch zijn we gelukkig, als we zo samen onderweg zijn. Je hebt alle tijd om te praten, terwijl het landschap voorbij trekt. Heel rustig, dat wel. En ondertussen kennen elkaar door en door nu”, lacht ze.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

GVB
Foto GVB


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio