Seks & Relaties

Vruchtbare vrouwen zijn meer vatbaar voor hunks

Print

Vruchtbare vrouwen zijn meer vatbaar voor hunks

Vrouwen voelen zich aangetrokken door mannen met goede genen. Dat geeft evolutionaire voordelen. Dennis Verhoeven ontdekte in zijn masterscriptie handelsingenieur dat dames die in de vruchtbare periode van hun cyclus zijn, nog betere evolutionaire keuzes maken.

Voortplanting is voor elke soort een bijzonder belangrijke drijfveer voor gedrag. Mensen zijn daar niet anders in. Wij - vrouwen - kiezen daarom voor mannen met goede genen: mannen met uitgesproken kaken, stevige wenkbrauwen en dunne lippen.

Voor zijn onderzoek liet Verhoeven vrouwen kiezen tussen reclame van genetisch gezegende mannen en van minder gezegende mannen. Verder vroeg hij ook wat de dames van de advertenties vonden. Hij maakte een onderscheid tussen vrouwen die in de vruchtbare periode waren van hun cyclus en vrouwen die dat niet waren.

Wat bleek? Vrouwen die in de vruchtbare periode van hun cyclus waren, kozen vaker voor het genetisch gezegende model en stonden positiever ten opzichte van reclame met genetisch voordelige mannen. Vrouwen die niet vruchtbaar waren op het moment van het onderzoek deden dat minder vaak.

Conclusie: Als we vruchtbaar zijn willen we reclame met stoere hunks en wanneer dat niet het geval is mag een hippe nerd ook. Raak daar maar eens wijs uit als marketeer.

Metro - Photonews

Niet te missen