Eerbetoon aan Yasmine op 11 juli

Print
Eerbetoon aan Yasmine op 11 juli

Eerbetoon aan Yasmine op 11 juli

Naar goede gewoonte presenteert Geena Lisa elke zomerse vrijdagavond Vlaanderen muziekland op Eén. Ook dit seizoen zijn er enkele nieuwigheden. Elke week is er een eerbetoon aan een Vlaamse artiest. Een van die artiesten is Yasmine.

“Net als vorig jaar blikken we elke week vooruit naar Zomerhit, wat midden augustus in Westende doorgaat”, zegt Geena Lisa. “Maar we hebben ook elke week een eerbetoon aan een Vlaamse artiest waarvan we vinden dat die voor zijn carrière in de bloemetjes mag gezet worden. Zo staat Will Tura centraal in de eerste aflevering. Hij komt zelf zingen en ook andere artiesten zingen zijn nummers.”

Milk Inc., Bart Kaëll, Soulsister, Willy Sommers en K3 worden later in het zonnetje gezet. “Op 11 juli is er een uitzending naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Die dag eren we Yasmine.”

Het programma ruimt ook plaats voor actuele hits. “Een laatste nieuwigheid is dat we een vaste huisband hebben onder leiding van Eric Melaerts. Dat maakt voor de artiesten dat ze allemaal live aan de slag moeten.” Deze zomer houdt het programma o.a. halt in Aalst, Sint- Truiden, Sint-Niklaas en Boortmeerbeek. Op voorhand is er een dj-set, na de show een mini-concert van een artiest.

Maandag was het exact drie jaar geleden dat zangeres Yasmine uit het leven stapte.

Foto Belga