Glas en stenen op Zonhovense voetbalvelden

Wie wil voetballen in Zonhoven moet voorlopig goed uitkijken. Enkele terreinen liggen bezaaid met glasscherven, stukjes porselein en stenen.

tmas

“Voor veel voetbalclubs is de situatie catastrofaal,” liet Patrick Nulens, voorzitter van Zonhoven VV en ook raadslid voor de sp.a maandagavond weten op de gemeenteraad. “Je kunt toch onmogelijk voetballen op een plein dat vol ligt met dergelijke scherven? De enige oplossing is voorlopig met handen en voeten over het plein te kruipen, en elke vierkante meter grondig te controleren”, zucht Nulens.

Voetbalploeg Flandria zit al helemaal met de handen in het haar. “We hebben verdorie in alle haast ons tornooi moeten aflassen”, zegt terreinverzorger Francesco Salemi. “Ook wij hebben glasscherven en porselein gevonden. De aangeleverde grond voor ons plein was van een bijzonder slechte kwaliteit. Wij mogen nu centimeter voor centimeter de pleinen afsnuffelen om zeker geen gevaarlijke stukjes meer tussen het gras te hebben.” Ook de ploegen van Melosport langs de Herestraat vonden glas en keien op hun pas ingezaaid voetbalvelden.

De gemeente Zonhoven zit verveeld met de situatie. “Wij zijn niet gelukkig met het werk van deze aannemer,” liet burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) weten aan de gemeenteraad. Alle clubs laten intussen weten zeker geen risico te willen lopen. Ze gaan de pleinen aan een grondige inspectie onderwerpen, alvorens opnieuw spelertjes toe te laten op de velden.

ToRo Foto ToRo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio