Neo-eersteklasser Charleroi heeft nog geen trainer of versterkingen

Print
Neo-eersteklasser Charleroi heeft nog geen trainer of versterkingen

Neo-eersteklasser Charleroi heeft nog geen trainer of versterkingen

Opmerkelijke situatie bij Charleroi: de Henegouwse club, die weer naar eerste klasse promoveerde, heeft nog steeds geen trainer en geen versterkingen binnengehaald en verkocht tot dusver nauwelijks abonnementen.

Charleroi heeft al veertien dagen de trainingen hervat, onder leiding van assistent Notaro, maar verkeert nog steeds in de grootst mogelijke onduidelijkheid over de toekomst. Sterke man Abbas Bayat onderhandelt nog steeds met potentiële overnemers, stelde nog geen nieuwe trainer aan en haalde nog geen versterkingen binnen.

“Een moeilijke situatie? Het leven is moeilijk, mijnheer”, reageerde Bayat gisteren. “Het is zeker niet onrustwekkend. In de voorbereiding wordt vooral op fysiek getraind, dat kunnen we voorlopig zonder hoofdcoach. We hebben nog een maand voor de eerste match, hé. Dat geldt ook voor versterkingen. Er zijn zoveel spelers op de markt, keuze genoeg. We wachten op het juiste moment.”

Blijft Bayat zelf wel bij de club? “ Of ik blijf? Dat kan, ik ben in discussie met enkele kandidaten. Alles is nog mogelijk. Maar wees gerust: Charleroi zal een sterke ploeg hebben.” Genoemde namen op Mambour: de Fransman Patrice Carteron als coach en Giuseppe Rossini als spits.

Steven Tuyls

Foto PN
Abbas Bayat naast de clubmascotte