Food

Pompoenen en rapen zijn gevaarlijkste groenten

Print

Pompoenen en rapen zijn gevaarlijkste groenten

Pompoenen en koolrapen zijn de gevaarlijkste groenten in de keuken, zo blijkt uit een internetbevraging van de online takeawayservice Just-Eat bij meer dan tweeduizend klanten. Liefst twee derde van de verwondingen die amateurkoks oplopen in de keuken zijn het gevolg van het klaarmaken van moeilijk te snijden groenten als pompoen en raap.

Ook de populariteit van tv-koks leidt tot verwondingen. Zo gaf twee op de vijf respondenten toe dat ze zich al eens gesneden hadden in hun poging net zo gezwind groenten te snijden als de koks op televisie.

Omdat er zoveel ongelukken gebeuren in de keuken, geeft de Britse Koninklijke Organisatie voor de Preventie van Ongelukken enkele tips. "Een goede voorbereiding is cruciaal om ongelukken in de keuken te voorkomen, dus zorg ervoor dat je messen altijd scherp en in een goede staat zijn, gebruik een fijnschiller waar nodig en haast je niet tijdens het snijden", klinkt het.

Metro - Photonews

Niet te missen