Ruben Bemelmans ziet mannen taxichauffeur aftuigen

Print
Ruben Bemelmans ziet mannen taxichauffeur aftuigen

Ruben Bemelmans ziet mannen taxichauffeur aftuigen

Ruben Bemelmans staat woensdag voor het eerst in zijn carrière in de tweede ronde van een grand slam. En dat wordt knokken tegen Richard Gasquet, nummer 19 van de wereld.

Een voorbeeldje van knokken, letterlijk dan, kreeg Bemelmans maandagavond te zien. Toen hij in zijn bed wilde kruipen, hoorde hij plots veel lawaai in de straat. “Ik ben meteen aan mijn raam gaan kijken. Waren ze daar toch niet aan het vechten zeker. Een paar gasten namen een Indische taxichauffeur onder handen. Het ging er hard aan toe. Gelukkig was de politie snel ter plaatse.”

Vandaag moet de Maasmechelaar (ATP-131) aan de slag tegen Richard Gasquet (19). “Hij is ooit top tien geweest. Een straffe gast dus”, beseft Bemelmans. “Maar als er één ondergrond is waarop hij te pakken is, dan wel op gras. Vorige week verloor hij toch ook tegen Matosevic in Eastbourne.”

Malisse

Xavier Malisse (75) krijgt met Gilles Simon vandaag eveneens een Fransman voorgeschoteld in de tweede ronde. “Een gast die geruisloos op de dertiende plaats van de ranking staat. Maar op gras is hij zeker niet onklopbaar”, aldus X-man.

JÜS Foto Photo News