"De Wevers affiches lijken rechtstreeks uit de jaren tachtig weggeplukt"

Print
"De Wevers affiches lijken rechtstreeks uit de jaren tachtig weggeplukt"

De Wevers affiches lijken rechtstreeks uit de jaren tachtig weggeplukt

Van bedreigde diersoorten, over gratis slabbetjes tot smartlappen. Politici halen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de gekste capriolen uit om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. “Enkel Bart De Wever komt nog weg met een troosteloze affiche”, zegt reclamemaker Wim Schamp.

Minder dan vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben heel wat politici hun campagne al afgetrapt. Opvallend: buiten Bart De Wever probeert haast iedereen luchtig, opvallend en origineel uit de hoek te komen.

“Ze zullen wel moeten”, zegt reclamemaker Wim Schamp. “De Wevers affiches lijken rechtstreeks uit de jaren tachtig weggeplukt. Droevig, flets en zonder een greintje inspiratie. Maar de N-VA-voorzitter is zó populair dat eender welke foto of slogan werkt. De rest kan maar beter op zoek naar een leuke invalshoek. Want burgers zijn die saaie verkiezingsaffiches zo beu als koude pap.”

Limburgse campagnes

In Limburg lijkt de boodschap alvast aangekomen, al slaan sommigen de bal behoorlijk mis. Zo heeft de Truiense afdeling van Open Vld het lumineuze idee opgevat om z’n affiches met kinderen en dieren op te leuken. Reclamemaker Schamp is niet enthousiast. “Hoe gekker, hoe beter. Zo werkt het niet. Ik zie niet meteen in wat de ringstaartmaki in Sint-Truiden verloren heeft."

Wel goed volgens Schamp: het gratis slabbetje van de Hasseltse schepen Rob Beenders (sp.a) met daarop de slogan ‘Geen gezever’. Helemaal gewaagd lijkt de poging van de Diepenbeekse lijsttrekker Frank Keunen (sp.a), die in de aanloop naar de verkiezingen een eigen lied heeft geschreven.

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Open Vld Sint-Truiden kiest voor affiches met dieren en kinderen

RuSt/DJ
Foto JCr