Versuz tegen voorjaar 2013 weg

Print
Versuz tegen voorjaar 2013 weg

Versuz tegen voorjaar 2013 weg

Hasselt - De vrederechter heeft de stad Hasselt dinsdag in het gelijk gesteld in de onteigeningszaak van discotheek Versuz aan de Kanaalkom. De rechter heeft daarbij een provisie van ruim 2,4 miljoen euro opgelegd aan de Stad, in afwachting van de bepaling van de definitieve prijs voor de onteigening.

Voor de NV Kanaalkom, die een ondergrondse parking wil aanleggen en appartementen wil neerpoten, is de onteigening het signaal om de nodige bouwvergunningen in te dienen. Als dat rond is, kan de site aan de Kanaalkom bouwklaar gemaakt worden en moet de Versuz haar activiteiten stoppen. Wellicht kan de discotheek nog tot het voorjaar 2013 openblijven. De huidige uitbaters zullen over een precieze datum moeten onderhandelen met de stad Hasselt.

“We zijn tevreden dat de knoop is doorgehakt”, aldus de Hasseltse schepenen Tom Vandeput en Rob Beenders na de uitspraak van de vrederechter dinsdag. “Nu kan er doorgewerkt worden aan het ‘Blauwe Boulevard’-project. Het gebouw van de Versuz was de enige hindernis in de bouwzone.”

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg.

DJ
Foto SM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio