Deurwaarder verklaart horrorvilla 'levensgevaarlijk en onbewoonbaar'

Print
Deurwaarder verklaart horrorvilla 'levensgevaarlijk en onbewoonbaar'

Deurwaarder verklaart horrorvilla 'levensgevaarlijk en onbewoonbaar'

Lummen - De poging van Heusdenaar Ben Vanhove om klacht in te dienen tegen de verkoper van een woning die alle nutsleidingen had verwijderd, is op een sisser uitgedraaid.

Ben Vanhove wilde klacht indienen bij de politie, maar kreeg nul op het rekest. “Volgens de agent was hier geen sprake van een strafrechtelijke overtreding. De politie zou dan ook geen pv kunnen opmaken. Ik vind dat vreemd. Het is toch duidelijk dat die man een bedrieger is.”

De man is vertrokken naar Frankrijk, maar verder is zijn bestemming onbekend. Hij liet wel een nummer achter waarop iedereen met vragen over rekeningen of contracten terecht kan. Het blijkt het nummer van zijn ex-vrouw, van wie hij elf jaar gescheiden is en waarmee hij sindsdien geen contact meer had.

Om de schade aan de woning objectief vast te laten stellen, klopte Ben bij een deurwaarder aan. Die oordeelde dat het huis onbewoonbaar en door de sabotage van de elektrische leidingen zelfs levensgevaarlijk is, zodat het uitgesloten is om erin te trekken.

Klacht

De vorige eigenaar dreigt voorgoed uit beeld te geraken en ongestraft te blijven. “Maar als mijnheer Vanhove het niet eens is met de zienswijze van de politie, dan kan hij nog altijd een klacht indienen bij de onderzoeksrechter of bij het parket”, zegt Robrecht De Keersmaeker, woordvoerder van het Hasseltse parket. “Dat zal ik dan ook doen”, stelt Vanhove.

Lees ook: Heusdenaar betaalt 310.000 euro voor een krot

GW
Foto SvDi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio