Families bezoeken plaats van busramp

Print
Families bezoeken plaats van busramp

Families bezoeken plaats van busramp

Elf Lommelse families brengen momenteel een vierdaags bezoek aan de regio in het Zwitserse Sierre, waar op 13 maart de busramp gebeurde in een tunnel. Burgemeester Peter Vanvelthoven van Lommel vergezelt de ouders. Ze beschouwen het bezoek in Zwitserland als een verdere stap in het moeilijke verwerkingsproces.

Bij het ongeval kwamen 15 kinderen van de Lommelse basisschool 't Stekse om, net als twee volwassen begeleiders. De Sint-Lambertusschool uit Heverlee verloor 7 kinderen en twee volwassen begeleiders. Ook de twee buschauffeurs lieten het leven.

"Dinsdag had een ontmoeting plaats met de Zwitserse hulpverleners, die vanaf de eerste minuut na het ongeval de reddingsoperatie uitgevoerd hebben. Zo kregen de ouders te horen dat er 85 minuten na het ongeval 200 hulpverleners ter plaatse waren. Van die hulpverleners kregen de ouders te horen hoe de reddingsoperatie precies verliep," aldus Vanvelthoven.

"Daarna zijn de ouders de plaats van het ongeval in de tunnel gaan bezoeken, waar ze individueel konden praten met de betrokken reddingswerkers. Dat waren uiteraard zeer moeilijke, emotionele momenten. Woensdag bezoeken ze het jeugdhotel in Saint-Luc waar hun kinderen verbleven. De directie van het hotel zal hen rondleiden. Ze zullen dan de omgeving verkennen waar hun kinderen mooie momenten beleefd hebben. De ouders kunnen zien waar hun kinderen gewandeld en geskied hebben en waar ze hun feestje gehad hebben".

Donderdag keren de ouders terug naar België.

Belga