Schietpartij op Chaussée d' Amour, twee verdachten opgepakt

In het onderzoek naar de schietpartij aan bar The Lobby aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden, de zogenaamde Chaussée d'Amour, heeft de onderzoeksrechter twee verdachten laten aanhouden en opsluiten in de gevangenis.

Jozef Croughs

Woensdag werd een man van Turkse komaf aangehouden. Hij blijft samen met een verdachte van Bulgaarse origine in de cel. Die was dinsdag gearresteerd.

Dinsdagochtend rond 3 uur reed een auto de parking op van de bar. Vervolgens werden enkele schoten gelost. Er vielen geen gewonden. Meteen werd een gerechtelijk onderzoek opgestart, waaraan speurders van de lokale recherche van de Truiense politie en de federale gerechtelijke politie van Hasselt meewerkten. Dat leidde snel tot resultaat met de twee arrestaties.

De twee verdachten konden geïdentificeerd worden aan de hand van beelden van bewakingscamera's en door de afgelegde verklaringen. De twee mannen zitten in de cel op verdenking van inbreuken op de wapenwet en bedreigingen.

Vergunning

De Lobby kwam deze week nog in het nieuws omdat het gesloten werd. De uitbater van Turkse afkomst moest eerder drie bars langs de Luikersteenweg sluiten omdat hij niet in orde was met zijn uitbatingsvergunningen. Hij huurde daarop prompt de Lobby en bracht er minstens 18 meisjes onder. De lokale politie sloot de bar opnieuw omdat ook hier de ontbrekende documenten niet konden worden voorgelegd en er ook sprake van was mensenhandel.

Afgelopen weekend legde de uitbater de sluiting naast zich neer en deed opnieuw open. Vandaag volgde er een grondige controle, mede door het schietincident van afgelopen nacht.

In het verleden waren er nog meerdere aanslagen op bars met geweerschoten. Burgemeester Ludwig Vandenhove liet de afgelopen week 16 bars sluiten omdat ze niet in orde waren met hun uitbatingsvergunning. Hij maakt zich sterk dat er verschillende baruitbaters banden hebben met in het criminele milieu.

JCr Foto JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio