Zweden redt de eer tegen Frankrijk

Print
Zweden redt de eer tegen Frankrijk

Zweden redt de eer tegen Frankrijk

Zweden kan na een een mooie prestatie het EK met opgeheven hoofd verlaten. Een zwak Frankrijk wordt na doelpunten van Ibrahimovic en Larsson tweede in groep D.

De Zweden waren al uitgeschakeld, maar waren vastbesloten het toernooi in schoonheid af te sluiten. Voor Frankrijk moest het allemaal niet zo, zij waren al zeker van de volgende ronde. Laurent Blanc gunde enkele basisspelers rust met het oog op de kwartfinale, Evra, Cabaye, Malouda en Menez begonnen op de bank.

De eerste helft begon veelbelovend, met een halve kans voor Toivonen en een grote voor Ribéry. Frankrijk kon echter niet overtuigen en kwam met de schrik vrij toen Toivonen Lloris omspeelde maar op de paal besloot. De eerste helft kabbelde rustig verder, voor Frankrijk hoefde het allemaal niet zo. Zweden wilde wel, maar kon geen grote kansen afdwingen. Aan de rust stond het 0-0.

Ibrahimovic breekt de ban

Na de rust ging Zweden, met Wilhemsson op zoek naar een doelpunt. Na 10 minuten was het Ibrahimovic die met een geweldige goal voor de verdiende voorsprong zorgde, Frankrijk 1-0 achter. Zweden drukte door en Lloris moest twee keer alles uit de kast halen om de 1-0 op het bord te houden.

Frankrijk kon het evenwicht herstellen en begon eindelijk kansen af te dwingen. Nasri en M'Vila testten Isaksson, maar die stond pal. De grootste kans was voor de ingevallen Giroud, op een hoekschop kopte hij rakelings naast. In de negentigste minuut was het uiteindelijk Larsson die de overwinning veilig stelde, na een bal op de lat van Hélmen schiet hij de 2-0 prachtig in doel.

Zweden pakt na een teleurstellend EK een mooie overwinning tegen Frankrijk, dat zich mag opmaken voor een kwartfinale tegen Spanje.

Foto: Ibrahimovic viert de 1-0, AFP