16-jarige overleeft harpoen in het hoofd (video)

Een 16-jarige schooljongen uit de Verenigde Staten heeft een harpoenschot in het hoofd overleefd. Yasser Lopez werd twee weken geleden bij het speervissen met een vriend door een harpoen in het hoofd getroffen. De scherpe pijl trof hem vijf centimeter boven het rechteroog en kwam langs zijn schedel terug naar buiten.

wmigom

Artsen van het Jackson Memorial Hospital in Miami (Florida) slaagden erin de harpoen begin juni tijdens een riskante drie uren durende operatie te verwijderen. Om hun zoon te beschermen, hadden de ouders tot nog toe geen melding gemaakt van het incident.

Lopez had veel geluk. "Er werden geen levensbelangrijke delen in de hersenen getroffen en geen grote bloedvaten vernield", zei de behandelende neurochirurg dr. Ross Bullock tijdens een persconferentie maandag lokale tijd. De harpoen stak 91 centimeter uit het hoofd van de patiënt.

Vooraleer een röntgenfoto kon gemaakt worden, werd de speer met een schroefsnijder tot 45 centimeter verkleind. Lopez herinnert zich niets meer van het ongeval. De komende twee tot drie maanden moet hij in het ziekenhuis doorbrengen. Dat zal dan wel het minste probleem van de schooljongen zijn.

Bekijk ook de reportage van vtm:

Belga Foto: Photonews

Aangeboden door onze partners