Geen doorbraak bij NMBS Logistics

Print
Geen doorbraak bij NMBS Logistics

Geen doorbraak bij NMBS Logistics

De "informele informatievergadering" over de toekomst van spoorvrachtvervoerder NMBS Logistics dinsdagavond heeft geen concrete resultaten opgeleverd. De NMBS-Holding herhaalde haar aanbod om bepaalde activiteiten over te nemen, maar het is niet duidelijk wat ze precies kan doen, na de nota over de hervorming van de NMBS-structuur van bevoegd minister Paul Magnette (PS), zo viel te horen na de bijeenkomst.

Officieel wordt er geen commentaar gegeven, maar in de wandelgangen viel te horen dat tijdens de "gedachtewisseling" opnieuw duidelijk werd dat het water NMBS Logistics aan de lippen staat en dat er dringend actie ondernomen moet worden.

De NMBS-Holding herhaalde dat ze bereid is een aantal activiteiten van Logistics over te nemen, zoals de "main hub" in Antwerpen. Maar, zo blijkt, "het is niet duidelijk wie wat kan doen" nu de hervorming van de NMBS volop op tafel ligt. Het kernkabinet liet vorige week weten dat een oriëntatie richting twee NMBS-entiteiten de voorkeur heeft.

In een brief aan Magnette schreef de top van de NMBS-Holding al dat "de situatie van NMBS Logistics zeer onrustwekkend is en het risico op een stopzetting van de activiteiten op korte termijn niet uit te sluiten is"

Belga

Archieffoto