"Duitsland-Griekenland wordt geen politiek duel"

Print
"Duitsland-Griekenland wordt geen politiek duel"

Duitsland-Griekenland wordt geen politiek duel

De Griekse schuldenberg en de spanningen tussen Berlijn en Athene maken van de EK-kwartfinale tussen Duitsland en Griekenland een politiek geladen schouwspel, maar daar zijn de acteurs zelf het niet mee eens.

"We moeten sport en politiek niet mengen, het wordt een voetbal- geen politiek duel", klinkt het bij de Griekse spits Giorgos Samaras. "Voetbal is een spelletje en we spelen het voor ons plezier. We spelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor de elf miljoen Grieken thuis. Tegen Rusland hebben we ze gelukkig kunnen maken en dat gaan we opnieuw proberen te doen tegen Duitsland, maar het is een tegenstander als ieder ander."

"We vatten de partij tegen Duitsland aan als tegen ieder ander team", beaamt verdediger Kyriakos Papadopoulos. "We gaan gewoon ons best doen en proberen te winnen."

Ook de Duitse bondscoach Joachim Löw ziet geen reden om de wedstrijd een extra-sportief tintje te geven. "Ik heb een heel goede verstandhouding met kanselier Angela Merkel. Ik meng me niet in haar politieke beslissingen en zij zegt me niet welke spelers ik moet opstellen."

De kwartfinale tussen Duitsland en Griekenland vindt vrijdag 22 juni in het Poolse Gdansk plaats.

Foto: Giorgos Samaras

Foto AFP