Bart De Clercq reed bergrit in Zwitserland met klaplong

Print
Bart De Clercq reed bergrit in Zwitserland met klaplong

Bart De Clercq reed bergrit in Zwitserland met klaplong

Bart De Clercq (Lotto-Belisol) is dinsdagmorgen opgenomen in het ziekenhuis met een klaplong. De 25-jarige Oost-Vlaming liep de blessure vorige week op bij een val in de Ronde van Zwitserland.

Zaterdag klaagde De Clercq reeds over hinder maar dat belette hem niet een dag later knap twaalfde te worden in de slotetappe van de Ronde van Zwitserland, een zware bergrit.

"Een normale long zit vast tegen het ribbenrooster. Wanneer tussen de long en het ribbenrooster lucht komt te zitten, klapt de long naar binnen en verkleint de longinhoud", legt teamdokter Jan Mahieu uit. "Jurgen Van den Broeck liep vorig jaar bij zijn val in de Tour onder meer een klaplong op. Vanmorgen is de lucht op die plaats weggezogen zodat de long opnieuw zijn normale volume kan aannemen."

"Technisch gezien is het letsel verholpen, maar nu volgt natuurlijk het herstel. Hij zal drie tot vier dagen in het ziekenhuis blijven en vermoedelijk na ruim twee weken de trainingsopbouw kunnen hervatten. Ik moet zeggen dat het fenomenaal is dat Bart zondag dergelijke prestatie heeft kunnen neerzetten."

Foto: Bart De Clercq tijdens de 9de etappe in de Ronde van Zwitserland

Foto Photo News