Heppense tienermoord: "Joy leek vooral jaloers op haar moeder"

Print
Heppense tienermoord: "Joy leek vooral jaloers op haar moeder"

Heppense tienermoord: Joy leek vooral jaloers op haar moeder

Leopoldsburg - Voormiddag had Joy zelf een weinig positieve indruk nagelaten op het proces voor de moord op haar moeder, maar ook namiddag maakte de tiener geen goede beurt in de getuigenissen. Het lijkt er steeds meer op dat het vooral de klusjes thuis en moeders bezwaren tegen haar relatie met Dimitri waren die het meisje tegen Gwenn Vangestel deden opzetten. Met fatale gevolgen.

Een ex-vriend van Gwenn getuigde hoe Joy volgens hem jaloers was op haar moeder. "Ze kon er niet tegen als Gwenn lang met één van haar vrienden stond te praten, ze kon dat erg opblazen", vertelde Steve H., die een tijdje met het slachtoffer had samengeleefd maar op het moment van de feiten zelf in de gevangenis zat. Van drugsgebruik door Gwenn had hij nooit iets gezien. "Ze verwaarloosde haar kinderen zeker niet. Joy was ook een moeilijk kind: de afwasmachine leegmaken of even met de tweeling naar de speeltuin, het was allemaal te veel."

Zijn zus Brenda wist dat Gwenn het heel moeilijk had met haar oudste dochter: "Ze vertelde me dat er totaal geen communicatie tussen hen was, dat er voortdurend spanningen waren. Ze herkende haar eigen dochter niet meer. Maar ik had de indruk dat ze nog een last meedroeg uit haar verleden (Gwenn had gezegd dat ze als kind misbruikt was door haar vader, nvdr), dat ze boos werd op haar dochter om haar te behoeden voor wat zij had moeten ondergaan."

Veel liegen

Vriendin Leila (19) beschreef haar beeld van Dimitri: "Hij was heel rustig, maar had een paar problemen. Zo kon hij agressief zijn, bijvoorbeeld tegenover zijn vader. Joy was een naïef meisje, dat niet wist wat ze wilde. Het was iemand die heel veel loog."

Stoere verhalen

Y., een 17-jarige vriend van Dimitri, had ook zo z'n twijfels gehad bij de verhalen van Joy: "Ze deed altijd of ze het heel slecht thuis had, maar wij merkten daar nooit iets van", vertelde hij. De jonge Kampenaar had ook de 'stoere' verhalen van Dimitri gehoord. "Ja, hij heeft wel eens gezegd dat hij de moeder van Joy wilde kapotmaken maar wij namen dat nooit ernstig. Zoiets wordt nogal snel gezegd. Dimitri was een jongen met veel stress. Hij heeft ooit eens een rugzak opgehangen - als boksbal, nvdr - om stoom af te blazen, hij sloeg tot bloedens toe, ja."

Lees ook: Joy getuigt over moord op haar moeder: "Ik vind het er ook over"

CV
Foto TVG: Joy bij het verlaten van de rechtszaal

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio