Koppel mishandelt meisje tot de dood in Dubai

Print
Koppel mishandelt meisje tot de dood in Dubai

Koppel mishandelt meisje tot de dood in Dubai

Een koppel heeft de beide dochtertjes van de man in Dubai met strijkijzers en heet water mishandeld. Een van de meisjes is daarbij omgekomen, haar zus overleefde maar is blijvend gehandicapt. Dat schrijft de krant Gulf News op gezag van het Openbaar Ministerie in de Golfstaat. Beide vermoedelijke daders riskeren de doodstraf.

Ongeveer zes maanden geleden begonnen de mishandelingen van de achtjarige Wudima en haar zevenjarige zus Mira. De vader, die gescheiden leeft van de moeder van de meisjes, wou naar eigen zeggen zijn dochters "gehoorzaamheid bijbrengen". De man en zijn partner sloten de kinderen op in hun woning in Al-Warkaa, nabij Dubai. Ze martelden ze regelmatig en lieten ze honger lijden. Ze werden ook mishandeld met strijkijzers en andere elektrische toestellen en met heet water verbrand.

Toen de oudste dochter aan de gevolgen van de mishandelingen overleed, begroeven ze haar in de woestijn. Er werd een onderzoek opgestart toen de broer van de vermoedelijke dader aangifte deed. Daarop werd het lijk van Wudima aangetroffen. Haar zus werd in een rehabilitatiecentrum voor vrouwen en kinderen in Dubai ondergebracht.

Foto AP