"Capiau gaf feiten onmiddellijk toe aan slachtoffers"

Print
"Capiau gaf feiten onmiddellijk toe aan slachtoffers"

Capiau gaf feiten onmiddellijk toe aan slachtoffers

De federale politie van Veurne heeft Walter Capiau tijdens het onderzoek geconfronteerd met zijn slachtoffers. Hij heeft de feiten onmiddellijk toegegeven. Dat zorgde voor een helende werking bij de slachtoffers, zegt zijn raadsman Dirk Dawyndt.

"Hij heeft mij van bij het begin gezegd dat hij de waarheid wilde vertellen", legt zijn raadsman Dirk Dawyndt uit. "Hij gebruikte in geen geval verbloemende psychopatenpraatjes en beseft heel goed dat hij verkeerd is geweest. Ook bij de federale politie van Veurne heeft hij de feiten volledig toegegeven." Daarop volgde een confrontatie met beide slachtoffers. "Hij heeft die dingen inderdaad uitgepraat. Dat ging bij de ene gemakkelijker dan bij de andere, maar ik kan wel zeggen dat de bekentenissen voor genoegdoening zorgden bij de slachtoffers", aldus Dawyndt.

Meester Dawyndt benadrukte nog eens dat het maar om twee klachten gaat. "Er zijn maar twee klachten geweest. Hij heeft beide gevallen toegegeven en is met hen in gesprek gegaan. Van meer slachtoffers is geen sprake."

Lees ook: Capiau noemt misbruik "een jeugdzonde"

Foto: Walter Capiau

Foto VDB