Politie: "Audenaert heeft géén bekentenissen afgelegd"

Print
Politie: "Audenaert heeft géén bekentenissen afgelegd"

Politie: Audenaert heeft géén bekentenissen afgelegd

De federale politie ontkent formeel dat maandag aan het personeel van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel verteld is dat hoofdcommissaris Glenn Audenaert bekentenissen zou hebben afgelegd in het kader van het gerechtelijke onderzoek dat tegen hem loopt.

Audenaert gaf aan zijn directeur-generaal ad interim wel toe dat er fouten werden gemaakt, maar "dat houdt in geen geval in dat hij de feiten waarvoor hij in verdenking is gesteld, bekend heeft". Dat meldt de federale politie dinsdag in een persbericht. Het Laatste Nieuws berichtte dat Audenaert grotendeels bekende dat hij schriftvervalsing pleegde en het beroepsgeheim schond.

De directeur-generaal ad interim van de federale gerechtelijke politie, Valère De Cloet, ontmoette maandag de diensthoofden van de FGP Brussel en lichtte de medewerkers van Audenaert in over de stand van zaken.

"Tijdens die ontmoeting kwam de directeur-generaal a.i. terug op de persmededeling van het parket van Dendermonde. Op vraag van Glenn Audenaert heeft de directeur-generaal a.i. verontschuldigingen aan het personeel aangeboden voor de moeilijke situatie waarin de FGP Brussel zich bevindt", luidt het.

Foto: Belga

Lees ook: Audenaert bekent fraude en kondigt ontslag aan
en ook: Politiebaas Audenaert "leent" geld bij zakenlui