Wim Opbrouck in In Vlaamse Velden

Print
Wim Opbrouck in In Vlaamse Velden

Wim Opbrouck in In Vlaamse Velden

In Poperinge is dinsdag de nieuwe Eén-serie In Vlaamse Velden gelanceerd. Het betreft een tiendelige prestigereeks in de stijl van De smaak van de Keyser. Het décor is de Westhoek, ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.
In Vlaamse velden brengt het verhaal van een Vlaams gezin tijdens de oorlog en registreert hoe elk van de gezinsleden de oorlog beleeft. De reeks benadrukt de menselijke kant van de oorlog, met centraal het verhaal van de vijftienjarige dochter Marie, die tijdens de oorlog uitgroeit tot een volwassen vrouw.

 

Voor de rollen van de kinderen werd jong, beloftevol talent gekozen. Lize Feryn, die vorig jaar afstudeerde aan het Leuvense Lemmensinstituut, neemt de rol van Marie Boesmans op zich en maakt daarmee haar televisiedebuut. Matthieu Sys, die in 2010 afstudeerde aan het Neighbourhood Playhouse in New York en ondertussen al flink wat ervaring bijeenspeelde in het theater en op tv, vertolkt de rol van haar oudste broer Vincent. Wietse Tanghe, die ook een hoofdrol zal vertolken in de nieuwe Eén-reeks Quiz me quick, neemt de rol van jongste broer Guillaume voor zijn rekening. Voor de rollen van de ouders werden Wim Opbrouck en Barbara Sarafian gecast.

De opnames lopen van augustus 2012 tot juni 2013. De reeks komt eind volgend jaar op Eén.

Tom Vets

Foto: Geert De Rycke