Olivier Rochus mag (nog) niet naar Spelen

Print
Olivier Rochus mag (nog) niet naar Spelen

Olivier Rochus mag (nog) niet naar Spelen

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft dinsdag de lijst met geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen in Londen met de toevoeging van 15 atleten uitgebreid tot 98 sporters. In het tennis verkoos het BOIC youngster David Goffin (ATP-66) na zijn uitstekende prestaties op Roland Garros.

Ook Kim Clijsters en Yanina Wickmayer zijn sinds dinsdag zeker van hun selectie voor de Spelen. Opvallend is wel dat ze allemaal aangeduid werden voor het enkelspel, waardoor er voorlopig geen Belgen zullen dubbelen in Londen. Goffin gaf eerder al aan dat hij het gemengd dubbelspel met Wickmayer op het Londense gras wel zag zitten.

Olivier Rochus (ATP-68) voldeed eerder al aan de internationale criteria, maar haalde de Belgische selectie (nog) niet. Daar is een achtste finale op een grandslamtornooi of een kwartfinale op een Master Series-tornooi voor nodig. Op basis daarvan maakte het BOIC de selectie. Vier jaar geleden werd Rochus samen met Darcis niet geselecteerd voor de Spelen in Peking, waarna het duo via de rechter hun selectie afdwong.

In het turnen werd Jimmy Verbaeys heropgevist. Hij kon zich tijdens de Challenge Cup in Gent niet plaatsen voor Londen, maar mag ons land toch vertegenwoordigen in de allroundcompetitie. In het BMX is er een plaats voor Arnaud Dubois. Almensch Belete werd na het afronden van haar naturalisatieprocedure officieel in de Belgische selectie opgenomen voor de 5.000 meter.

In het zwemmen werden de aflossingsploegen op de 4x100 meter en de 4x200 meter vrije slag toegevoegd.

Foto AFP