Tiger Woods niet langer best betaalde sporter ter wereld

Print
Tiger Woods niet langer best betaalde sporter ter wereld

Tiger Woods niet langer best betaalde sporter ter wereld

Golfer Tiger Woods is niet langer de best betaalde sporter ter wereld. In de maandag gepubliceerde rangschikking van het Amerikaanse magazine Forbes moet hij de plaatsen één en twee aan boksers laten. Zijn landgenoot Floyd Mayweather spant de kroon met 67,4 miljoen euro aan inkomsten, gevolgd door de Filipijnse sensatie Manny Pacquaio (49,1 miljoen euro).

Woods viel dit jaar met 47,8 miljoen euro terug naar de derde plaats, terwijl hij vorig jaar nog goed was voor 59,8 miljoen euro. De 36-jarige Amerikaan was sinds 2001 de best betaalde sporter ter wereld, maar sinds zijn buitenechtelijke uitspattingen aan het licht kwamen verloor hij heel wat inkomsten.

Basketvedette LeBron James staat op de vierde plaats met 42 miljoen euro, de Zwitser Roger Federer sluit de top vijf af met 41,8 miljoen euro en is zo de hoogst gerangschikte Europeaan.

LA Galaxy-ster David Beckham is met een totaal van 36,5 miljoen euro nog steeds de best betaalde voetballer ter wereld. Cristiano Ronaldo volgt met 33,7 miljoen euro na 'Becks' op de negende plaats.

In de top honderd komen maar twee vrouwen voor. De Russische tennisster Maria Sharapova volgt op de 26e plaats met 22,11 miljoen euro. De Chinese Na Li staat 81ste met 14,6 miljoen euro.

Bekijk de lijst hier.

Belga