"Walter Grootaers ontsnapt aan gijzeling"

Print
"Walter Grootaers ontsnapt aan gijzeling"

Walter Grootaers ontsnapt aan gijzeling

Het gezin van zanger en presentator Walter Grootaers is onlangs mogelijk aan een gewelddadige gijzeling ontsnapt. Een buurman merkte in het weekend van 2 en 3 juni een verdachte wagen op voor het huis van Grootaers in Lier, met daarin drie mannen. Toen de politie hen kwam controleren, bleken ze onder meer wapens en kabelbandjes bij zich te hebben. Dat schrijft het weekblad Story en wordt bevestigd door het parket van Mechelen.

"De drie verdachten die zich voor het huis van Grootaers bevonden, hadden voorwerpen bij die erop wezen dat ze kwade bedoelingen hadden, zeker gezien hun criminele voorgeschiedenis", zegt woordvoerder Steven De Winter van het Mechelse parket. "Na verder onderzoek is ook een vierde verdachte in de buurt opgepakt. Ze zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden en de raadkamer heeft hun aanhouding al verlengd."

Sekkaki

Eén van de opgepakte gangsters is familie van Ashraf Sekkaki. Hij kon in 2009 op een spectaculaire manier -met helikopter- ontsnappen uit de gevangenis van Brugge.

Volgens het parket deed het aangetroffen materiaal vermoeden dat de verdachten "minstens een diefstal met geweld" wilden plegen. Momenteel wordt hen dan ook het verenigen van misdadigers met het oogmerk om gewapende diefstallen te plegen aangewreven.

Grootaers zelf was volgens Story op het ogenblik van de feiten in het buitenland. Zijn vrouw en kinderen zouden even op uitstap zijn geweest. Mogelijk wilden de verdachten het gezin overmeesteren bij hun thuiskomst.

De zanger en televisiepresentator wil geen verdere commentaar leveren zolang het onderzoek loopt. "Walter Grootaers dankt voor de geweldige belangstelling met betrekking tot de homejacking, maar er komt geen verdere commentaar zolang het onderzoek nog loopt", luidt de korte reactie van manager Rick Tubbax.

Foto SVdE