Fietsers moeten afstappen op ... fietspad

Print
Fietsers moeten afstappen op ... fietspad

Fietsers moeten afstappen op ... fietspad

Beringen - Fietsers die de afgelopen dagen de brug van de E313 in de Rijselstraat in Paal wilden nemen, hielden verbaasd halt. Voor het fietspad staat namelijk een bord met de melding: ‘Fietsers afstappen’. De weg is pas vernieuwd.

“Zo’n bord heb ik nog nooit gezien. Dat moeten ze speciaal voor Beringen gemaakt hebben”, lacht Koerselaar Guido Vanoppen, die jaarlijks 7.000 kilometer rijdt met de fiets. “In eerste instantie stond er alleen het oranje bord met de mededeling dat fietsers moeten afstappen. Later kwam er dat merkwaardige rechthoekige blauwe bord bij dat in twee helften veerdeeld is: links een fietser, rechts een wandelaar met kind. Wil dat nu zeggen dat de ene helft van dat smalle fietspad bedoeld is voor fietsers en de andere helft voor voetgangers?"

Veiligheid

Schepen van Mobiliteit Ann Cuypers laat de borden volgende week verdwijnen. “We hebben voor de werken, toen het fietspad voor de brug dood liep, uit veiligheidsoverwegingen het bord met de boodschap ‘fietsers afstappen’ geplaatst”, legt zij uit. “Ondertussen zijn de werken beeindigd maar ze moeten nog wel opgeleverd worden. Dat gebeurt volgende week. In eerste instantie wilde de aannemer dat de weg tot dan afgesloten bleef. Maar dat was te gek. Hij heeft wel nog de oude borden aan het fietspad teruggeplaatst. Die verwijderen we volgende week ook.”

RV
Foto RV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio