Oud-burgemeester Hendrik Verbrugge naar N-VA

Print
Oud-burgemeester Hendrik Verbrugge naar N-VA

Oud-burgemeester Hendrik Verbrugge naar N-VA

Voormalig CD&V-burgemeester Hendrik Verbrugge van Alken trekt op 14 oktober de N-VA-lijst voor de provincieraadsverkiezingen in het district Sint-Truiden. “Omdat ik geloof in de verandering waar N-VA voor staat”, zegt Verbrugge, die na twee jaar ‘politiek reces’ zijn comeback maakt.

Arts en internist Hendrik Verbrugge (53) mag dan wel in Roeselare zijn geboren, van 1 januari 2001 tot 1 april 2011 was hij voor CD&V burgemeester in zijn woonplaats Alken. Zoals intern was afgesproken, nam hij vervroegd ontslag als burgemeester. “En ik stapte ook uit CD&V, omdat ik me niet meer kon vinden in de lijn van die partij.”

Het was burgemeester Huub Broers van Voeren die Verbrugge onlangs kon overhalen naar N-VA over te stappen.

Ondertussen is ook beslist dat Verbrugge N-VA-lijsttrekker wordt voor de provincieraadsverkiezingen in het grootste van de acht kiesdistricten in Limburg, namelijk Sint- Truiden. Dat omvat de gemeenten Alken, Borgloon, Gingelom, Halen, Heers, Kortessem, Lummen, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen. “Deontologisch vond ik het niet kunnen opnieuw in Alken aan politiek te gaan doen. Ik kan er toch moeilijk oppositie gaan voeren tegen de beleidspartij voor wie ik 10 jaar lang burgemeester was”, zegt Verbrugge.

YL
Archieffoto