De Mos: "Van Marwijk moet eer aan zichzelf houden"

Print
De Mos: "Van Marwijk moet eer aan zichzelf houden"

De Mos: Van Marwijk moet eer aan zichzelf houden

Aad de Mos vertoefde de voorbije week in Polen als analist voor de NOS. De succescoach zag hoe het Nederlandse elftal met een 0 op 9 en het schaamrood op de wangen terug naar huis werd gestuurd.

"Waar ik voor het tornooi al bang voor was, is uitgekomen. de chemie tussen het elftal en de coach is uitgewerkt", zegt de Mos. "Er is geen onderling respect meer tussen de sommige spelers en voor de trainer. Daarom is het beter dat Van Marwijk (die nog een contract heeft tot 2016, red.) de eer aan zichzelf houdt en opstapt."

Tactisch is Van Marwijk op dit EK tekortgeschoten, vindt de Mos. "We speelden op net dezelfde manier als op het vorige WK. Er waren nochtans symptomen in de voorbereiding dat het niet meer zo goed draaide in deze opstelling, maar Van Marwijk is te koppig geweest om een plan b voor te bereiden. Misschien dacht hij dat een overwinning alles wel terug op zijn plaats zou doen vallen. Tevergeefs. Hij heeft gegokt en verloren."

Over een mogelijke opvolger voor Van Marwijk wil de Mos zich niet uitspreken. "Dat is niet mijn taak. Wie het ook mag worden, hij zal zijn werk hebben om alle plooien binnen de spelersgroep terug glad te strijken."

THST