Celebs

Gezin Walter Grootaers op nippertje ontsnapt aan gewapende gijzeling

Print

Gezin Walter Grootaers op nippertje ontsnapt aan gewapende gijzeling

Walter Grootaers mag zijn buren erg dankbaar zijn. Toen de man enkele dagen in het buitenland was, zijn zijn vrouw en kinderen maar net aan een gewelddadige gijzeling ontsnapt.

"Een buurman merkte zaterdag een verdachte wagen op in onze straat. Verdacht, omdat drie mannen die hier zonder duidelijk doel rondhangen meteen de aandacht trekken. Het is hier heel open, bovendien was het half acht 's avonds, klaarlichte dag dus nog. Op dat ogenblik was er niemand thuis. Ik was een paar dagen het land uit en Nicole was op uitstap met de kinderen. Ik ben mijn buurman zeer dankbaar dat hij de politie heeft gebeld. De meeste mensen hebben een beetje schroom om de politie te bellen, maar de agenten hebben me achteraf verteld dat ze liever zeven keer voor niks komen dan één keer te laat. En gelukkig waren ze er nu op tijd bij. Ze hebben de drie opgepakt en ik weet dat hun aanhouding ondertussen verlengd is", vertelt Grootaers in Story.

"Ze waren in het bezit van verschillende voorwerpen die erop wijzen dat ze van plan waren om criminele feiten te plegen. Het gaat om wapens, bivakmutsen en kabelbandjes", vertelt een parketwoordvoerder nog. Volgens Story wilden de drie mannen Walters echtgenoot verrassen bij haar thuiskomst, haar kinderen gijzelen en het huis leeghalen of Nicole onder wapenbedreiging dwingen om de bankrekening te plunderen. Een van de mannen zou familie zijn van Ashraf Sekkaki, de gangster die in 2009 wist te ontsnappen uit de gevangenis met behulp van een helikopter.

Photo News

Niet te missen