Capiau noemt misbruik "een jeugdzonde"

Print
Capiau noemt misbruik "een jeugdzonde"

Capiau noemt misbruik een jeugdzonde

Amper twee maanden nadat voormalig BRT-presentator Jos Ghysen beschuldigd werd van seksuele agressie, komt er opnieuw een vroegere tv-coryfee in nauwe schoentje door een zaak rond seksueel misbruik. Walter Capiau (74) geeft zelf toe dat hij in de jaren zestig twee tienerjongens heeft aangerand.

Lees ook: Walter Capiau geeft pedofilieonderzoek toe

"Het waren op zich relaties met 15-, 16-jarige gasten waar geen kwaad in schuilde", reageerde de voormalige BRT- en vtm-presentator in het Radio 1-programma 'De Ochtend'.

"Het is allemaal zo lang geleden. Het waren uit de hand gelopen vriendschappelijke relaties: één met een jongen bij de scouts, waar ik leider was, en één met de zoon van een bevriend koppel. Ik had de indruk dat die relaties vlot verliepen en ben toen verder gegaan. Maar het mocht niet gebeuren."

"Jeugdzonde"

Capiau wil de feiten naar eigen zeggen niet minimaliseren maar stelt dat ze in het tijdskader van de jaren zestig moeten worden geplaatst. "De sfeer was helemaal anders in die tijd, daar werd niet over gesproken", klinkt het.

"Nu maakt iedereen dat bekend maar ik heb er nooit de nood toe gehad om mezelf te beschuldigen tegenover jan en alleman. Toen ik 'De Kinderacademie' presenteerde waren er ook geruchten. Maar ik heb me niet met dat soort kinderen beziggehouden. Het heeft geduurd tot nu, tot het gerecht me heeft opgeroepen, vooraleer ik alles heb willen toegeven."

Archieffoto BVDB