Celebs

Walter Capiau: "Ik kan de klok niet terugdraaien. Het was een jeugdzonde"

Print

Walter Capiau: Ik kan de klok niet terugdraaien. Het was een jeugdzonde

Walter Capiau heeft bekend in de pedofiliezaak die tegen hem was aangespannen. De man zou als jonge twintiger twee (Dag Allemaal spreekt zelfs van zes) mannen rond de twaalf/dertien of vijftien/zestien jaar seksueel misbruikt hebben. "Ik heb ontzettend veel spijt."

"Er zijn zoveel jaren overheen gegaan, en daardoor ging ik er steeds minder aan denken. Maar nu ik er opnieuw mee geconfronteerd word, besef ik dat ik me heb bezondigd aan zeer erge feiten. Maar een ding wil ik duidelijk stellen: het is bij die periode gebleven, nadien is het nooit meer gebeurd."

De man zou ook zijn excuses hebben aangeboden aan de slachtoffers. "Een van de twee mensen met wie ik geconfronteerd werd, heeft me gezegd dat alles vergeven en vergeten is. De andere niet. Het is is moeilijk om hiermee te leven. Het doet nog elke dag pijn. Maar ik herhaal: het is zeer lang geleden, de feiten dateren van de jaren vijftig, zestig. Tijdens de verhoren en confrontaties werden er dus dingen naar boven gehaald waarover ik zeer hard moest nadenken om ze me nog te kunnen herinneren. Daar geef ik geen details over. Maar ik besef wel dat ik de klok niet kan terugdraaien, dus ik krijg het ook nooit meer volledig goedgemaakt. Als dat zou kunnen, zou ik het zeker doen", aldus Capiau in Dag Allemaal.

In een interview met Radio 1 vertelt de man verder nog dat het over één jongen van de scouts zou gaan en één familielid. Zelf omschrijft hij het als "een jeugdzonde. In die tijd werd er niet over gepraat, maar het had niet mogen gebeuren."

Dat Capiau nu bekend heeft, heeft verder overigens geen gevolgen. De feiten zijn verjaard - Capiau was op het ogenblik van de feiten 24 - en dus werd de zaak geseponeerd.

Photo News

Niet te missen