Audenaert bekent fraude en kondigt ontslag aan

Print
Audenaert bekent fraude en kondigt ontslag aan

Audenaert bekent fraude en kondigt ontslag aan

Glenn Audenaert, directeur van de federale gerechtelijk politie van Brussel, heeft grotendeels bekend dat hij valsheid in geschrifte pleegde en zijn beroepsgeheim schond. Dat deelde de top van de federale politie maandag mee aan het personeel van de politiechef.

Audenaert werd vorige week door de onderzoeksrechter in Dendermonde in verdenking gesteld na een marathonondervraging.

Na zijn inverdenkingstelling voor valsheid in geschrifte en schending van het beroepsgeheim werd Audenaert in eerste instantie geschorst. Iedereen verwachtte een fel verweer van de man, maar maandag, tijdens een vergadering voor het personeel, werd duidelijk dat Audenaert niet zal terugvechten, schrijft Het Laatste Nieuws.

"Hij heeft bekend. Hij beseft dat hij iets mispeuterd heeft en wil zich daarvoor bij jullie verontschuldigen. Hij keert niet meer terug", klonk het zowat.

"We weten nog niet alles"

Het personeel kreeg bovendien nog een tweede boodschap mee. "Bereid u voor, want er is wellicht nog meer dat straks tegen hem zal worden ingebracht. We weten nog niet alles."

Het enige dat tot nu toe bekend raakte over de modus operandi van Glenn Audenaert is dat hij verdachte sommen geld op zijn rekening kreeg. Mogelijk gebeurde dat in ruil voor gerechtelijke informatie aan een louche vriend tegen wie al een gerechtelijk onderzoek liep.

Foto: Belga

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook: Politiebaas Audenaert "leent" geld bij zakenlui