Hacker steelt gegevens van klanten Visa en MasterCard

Print
Hacker steelt gegevens van klanten Visa en MasterCard

Hacker steelt gegevens van klanten Visa en MasterCard

Een hacker beweert 50 gigabyte aan gegevens van Visa- en MasterCard-klanten gestolen te hebben. Hij publiceerde maandag al een lijst. Onder de klanten ook Belgen.

Volgens de veiligheidsexperts van de gespecialiseerde blog Belsec is die hacker geen bluffer. “Hij heeft de reputatie te doen wat hij zegt. En als hij inderdaad voor 50 gigabyte aan gegevens heeft van Visa- en MasterCard-klanten, dan is dit de hack van het jaar, vergelijkbaar met die op Sony in 2011.”

Het is nu wachten tot wanneer de hacker, die zichzelf Reckz0r noemt, meer informatie geeft. “Voorlopig is de afkomst van die gegevens niet duidelijk”, aldus Belsec. Uit de lijst die al gelekt is, blijkt dat de data niet geëncrypteerd zijn, net zoals dat het geval was bij de gegevens die van Dexia en AGO-Interim ontvreemd werden.”

Een andere hacker, Rex Mundi, die er vorige week mee dreigde maandag de gegevens van 10.000 AGO-Interimklanten online te zetten als het uitzendbureau geen losgeld betaalde, heeft de deadline verschoven naar de nacht van dinsdag op woensdag.

Belga
Foto PhotoNews