Van Den Driessche: "Ik probeer uit dal te kruipen"

Print
Van Den Driessche: "Ik probeer uit dal te kruipen"

Van Den Driessche: Ik probeer uit dal te kruipen

“Ik ga niet door de riolen van de stad kruipen, maar ik hou mijn hoofd recht ondanks de slagen die ik heb gekregen”, zegt Pol Van Den Driessche, klaar om N-VA tot in het Brugse stadhuis te brengen.

Twee maanden nadat Pol Van Den Driessche werd beschuldigd van seksuele intimidatie en opstapte als N-VA-lijsttrekker in Brugge, staat hij er weer. Als communicatie-adviseur van N-VA en campagneleider en coach van Ann Minne-Soete, de nieuwe lijsttrekker in Brugge, heeft hij “een nieuwe uitdaging”. Dat zei hij gisteren in Terzake. “Ik heb me nooit weggestoken, maar ben blijven rondlopen. Ik heb veel steun gekregen, maar ik ben door een heel diep dal gegaan waar ik nu probeer uit te kruipen.”

"Boeiende uitdaging"

Van Den Driessche heeft 38 van de 47 mensen op de N-VA-lijst in Brugge aangetrokken en dat sterkt hem in zijn nieuwe job. “Ik loop graag tussen de mensen, je vindt me hier elke zaterdag op de markt. Als we de mensen kunnen overtuigen dat we het stadhuis gaan veroveren, is dat een boeiende uitdaging. Ik zal daarom de talenten die ik heb gebruiken: de campagne van N-VA hier op poten zetten en mensen motiveren. Campagneleider zijn ís boeiend, zeker als je kan bouwen op zo’n team als dit.”

N-VA-voorzitter Bart De Wever voegde er aan toe dat “de rust is weergekeerd”. “We hebben een moeilijke periode gekend, maar nu hebben we een nieuwe lijsttrekker en een ploeg waarmee we Brugge mee kunnen besturen. We zullen op 14 oktober zien of de kiezer dat ook zo ziet.”

KVh

Foto: Belga