Genkenaren houden op hol geslagen paard tegen

In ware rodeo-stijl hebben twee stamgasten en de uitbater van café De Rotonde in de wijk Driehoeve een op hol geslagen paard met koets tot staan kunnen brengen. Ze deden dat vanuit een rijdende auto op amper honderd meter van de autosnelweg E314. De eigenaar van het paard was eerder in een bos in Houthalen-Helchteren van de koets gevallen.

tmas

"Ik dronk met Giancarlo een koffie toen we plots een paard met koets zagen rennen", zegt Pablo Onate. "Het dier kwam over de Guillaume Lambertlaan van de wijk Nieuwe Kempen. Toen ik zag dat er niemand in de koets zat, ben ik er meteen achteraan gerend en kon ik de teugels van het paard nog net pakken. Maar het dier was te sterk en rukte zich los." Uitbater Erik Vanhees sprong met Pablo en Giancarlo zijn jeep in en reed het dier achterna.

"Ik ben naast de koets gaan rijden", gaat Vanhees verder. "Maar dat dier is ontzettend slim. In plaats van weg te rennen, duwde het met de koets tegen mijn wagen. Pablo had inmiddels de ruit van de passagierskant opengezet en hing er half uit om de teugels te proberen te pakken. En dat is uiteindelijk gelukt. Pablo trok met de teugels het hoofd van het dier naar beneden zodat het vertraagde en uiteindelijk stilstond. We hebben het dan meteen vastgelegd aan de dichtstbijzijnde paal."

De politie van de zone GAOZ speurde de eigenaar op. Die bleek van de koets gevallen te zijn toen het paard om een nog onbekende reden op hol sloeg. De eigenaar en zijn paard zijn inmiddels herenigd.

Lees het hele artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

Chris NELIS Foto HBvL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio