Peter Van de Veire is wereldrecordhouder radio maken

185 uren aan één stuk door radio maken, daarmee heeft Peter Van de Veire op maandag 18 juni 2012 een nieuw wereldrecord gevestigd. Het is wel nog nu wachten op de officiële erkenning door het Guinness book of records.

tmas

Om 22.00u sneuvelde het record van de Italiaan Stefano Venneri uit Alessandria die in 2009 het record op 183 uren bracht. Om 23u trok de radioman de stekker er definitief uit, waardoor het nieuwe wereldrecord radio maken op 185 uur komt te staan. Voor de gelegenheid had Van de Veire nog de kracht gevonden om de bril om te ruilen voor contactlenzen en een keurig vestje over zijn schouders te trekken.

Aan Siska Schoeters had Van de Veire vooraf nog verklapt in tranen te zullen uitbarsten, maar uiteindelijk viel hij moe maar voldaan zijn MNM-collega’s Eva Daeleman, Tom De Cock en de redactieploeg die hem de voorbije week bijstond in de armen.

"Zo leeg als een leeggezogen ei"

"Hier ga ik tien jaar niet goed van zijn", waren Van de Veires eerste woorden. "Ik voel me zo leeg als een leeggezogen ei, echt voor geen meter lekker meer. (lacht) Nee, ik overdrijf een beetje voor de show."

Peter Van de Veire en zijn redactie kwamen naar eigen zeggen nog even in de verleiding om een laatste nachtje door te trekken. “Maar we hebben wijselijk beslist om het toch maar niet te doen”, aldus de nieuwbakken wereldrecordhouder.

Een glas heffen op het record deed hij op doktersadvies toch maar niet. Na afloop werd Van de Veire in alle discretie door zijn partner naar huis gereden.

2 miljoen luisteraars voor recordweek

De succesvolle recordweek van Peter Van de Veire legt MNM geen windeieren. Naar schatting hebben twee miljoen luisteraars afgestemd op de VRT-hitzender om de wereldrecordpoging te volgen.

HVGo Foto VRT