Duitsland verslaat moedig Denemarken

Print
Duitsland verslaat moedig Denemarken

Duitsland verslaat moedig Denemarken

Duitsland is tot dusver het eerste team op dit EK dat de poulefase eindigt met het maximum van de punten. Toch liep het zondagavond niet altijd van een leien dakje tegen Denemarken en even doemde het horrorscenario op dat de tornooifavoriet kon uitgeschakeld worden. Uiteindelijk behielden de Duitsers hun typische koel en wonnen met 1-2.

Duitsland had beloofd zijn sportieve plicht na te komen en begon met zijn sterkste elftal aan de match tegen Denemarken. De Duitsers waren vastbesloten de Denen te versmachten en dwongen een massa kansen af. Na 18 minuten was het Podolski die in zijn 100ste interland Duitsland op voorsprong trapte (0-1).

De Denen leken rijp voor de slachtbank maar kwamen zowaar langszij. Op een hoekschop kopte Krohn-Dehli, die ook al tegen Nederland scoorde, de 1-1 tegen te touwen. Duitsland bleef drukken, maar de Denen hielden stand tot aan de rust.

Bender maakt het verschil

Na de pauze domineerden de Duitsers verder, zonder grote kansen af te dwingen. Het waren zelfs de Denen die op voorsprong hadden kunnen komen. Na een geweldige inspanning van Simon Poulsen trapte Jakob Poulsen rakelings naast.

Pas na een uur voetbal brak het Deense verzet. Een kans van invaller Schürrle werd nog gered, maar in minuut 79 zorgde rechtsachter Bender voor de verdiende Duitse voorsprong. Duitsland verzuimde de Denen helemaal af te maken, dus het bleef spannend tot op het einde. Maar de Denen konden niet opnieuw stunten, het bleef bij 1-2 voor Duitsland.

Een moedig Denemarken neemt afscheid, favoriet Duitsland pakt 9 op 9.

Foto: AFP
Podolski viert de 1-0