Zagré snoept Belgisch record 100m horden af van Berings

Print
Zagré snoept Belgisch record 100m horden af van Berings

Zagré snoept Belgisch record 100m horden af van Berings

Anne Zagré heeft zondag op het BK atletiek in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de finale van de 100 meter horden bij de vrouwen gewonnen in een nieuw Belgisch record.

Zagré werkte de 100 meter af in 12.92 en was zo twee honderdsten van een seconde sneller dan het record dat Eline Berings in 2009 vestigde (12.94). De 22-jarige Brusselse bleef met haar nieuw record wel twee honderdsten van een seconde boven het minimum voor de olympische Spelen in Londen (12.90), ook al zette ze de op negen na beste Europese tijd van het jaar neer.

Eline Berings pakte zondag zilver in 12.95. Het brons was voor Elisabeth Davin (13.54).

Gemengde gevoelens

Ondanks de zege en het Belgisch record zat Zagré met gemengde gevoelens. "Dat Belgisch record, daar denk ik nu niet aan. Het is dat gemist olympisch minimum (12.90) dat door mijn hoofd blijft spoken. Het had er nochtans ingezeten, want ik had een slechte start. Anderzijds wil dat ook wel zeggen dat ik nog sneller kan. Ik heb er geen spijt van dat ik ook de 100 vlak gelopen heb, maar op het EK in Helsinki ga ik toch alleen voor de horden. In die discipline wil ik voluit voor de Spelen blijven gaan. Zaterdag krijg ik een nieuwe kans in Nijvel. De piste daar bevalt me wel. Meestal loop ik daar sneller als in Brussel. En er zal de concurrentie zijn van de Australische wereldkampioene Sally Pearson. Het wordt goed."

Foto: PN
Zagré (links) verslaat Berings (rechts)