Wickmayer verliest finale in Oostenrijk

Print
Wickmayer verliest finale in Oostenrijk

Wickmayer verliest finale in Oostenrijk

Yanina Wickmayer (WTA-37) is er zondag niet in geslaagd haar vierde WTA-titel uit haar carrière te winnen. In de finale van het WTA-tornooi van Bad Gastein (Oostenrijk) verloor 'Wicky' van de Française Alizée Cornet (WTA-73). Na 2 uur en 14 minuten spelen stond het 7-5, 7-6 (7/1).

Wickmayer begon aardig aan de wedstrijd tegen Cornet, maar op het einde van de openingsset moest ze toch een break toestaan, waarna de Française de set met 7-5 binnenhaalde. Cornet ging door op haar elan en ging in set twee meteen door de opslag van de 22-jarige Vlaams-Brabantse.

'Wicky' liet het hoofd deze keer echter niet hangen en bracht de bordjes meteen weer in evenwicht. Het begin van de set verliep opnieuw gelijk opgaand, maar daarna moest Wickmayer weer haar opslag afstaan. Cornet kwam met één break voorsprong op 5-3. De strijd leek gestreden, maar Wickmayer toonde haar vechtlust en knokte zich naar 5-6. Cornet won het laatste game, waarna de tiebreak uitsluitsel moest brengen. Daarna haalde Cornet het vlot met 7-1.

Yanina Wickmayer blijft dus op drie titels staan op het WTA-circuit. Haar vorige toernooizeges haalde ze in 2010 in Auckland en in 2009 in Estoril en Linz. 'Wicky' verloor ook al vier keer een finale.

Tweede toernooizege

Voor Alize Cornet was het de tweede toernooizege uit haar carrière. In 2008 won ze het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Foto: PN
Wickmayer op Roland Garros