Nekte antidranklobby 'Oh Oh Cherso'?

Print
Nekte antidranklobby 'Oh Oh Cherso'?

Nekte antidranklobby 'Oh Oh Cherso'?

Niet de kijkcijfers maar de antidranklobby Stichting Verantwoordelijk Alcoholgebruik (Stiva) zouden de oorzaak zijn van het schrappen van de Nederlandse serie 'Oh Oh Cherso'. Stiva zou er zelfs mee gedreigd hebben hun reclameblokken van de zender (RTL) die het progamma maakte te halen. Bij RTL worden die berichten ontkend.

Voor zij die het nog niet zouden weten: 'Oh Oh Cherso' gaat over een groepje jongeren uit die op vakantie op het Griekse eiland Chersonissos een leventje leiden van drank en seks. Stiva vindt het niet kunnen dat zij zich als drankproducenten "aan allerlei regels houden terwijl in het programma alle remmen los gaan".

"Een programma als Oh Oh Cherso is veel bepalender voor de buitenwereld dan onze eigen reclame", aldus directeur Peter de Wolf op RTL. "Dit was een programma met promotie voor alcoholmisbruik. Daar zijn wij als sector niet blij mee. Het is goed dat we dit voor elkaar hebben gekregen."

Bij de zender zelf wordt bevestigd dat er is gesproken met Stiva en dat er inderdaad geen nieuw seizoen van 'Oh Oh Cherso' komt, maar dat het gesprek geen invloed heeft gehad op die beslissing.

Ook in ons land zijn er opnames geweest voor een Vlaamse versie van 'Oh Oh Cherso' (met Limburgse jongeren) maar het programma is nooit op de buis gekomen. 2BE vond dat het programma niet bij het imago van de zender paste.