Extremisten dreigen met nieuwe aanslagen

Verscheidene stations, overheidsgebouwen en politiekantoren krijgen extra bewaking. Na de steekpartij van vrijdagavond in Sint-Jans-Molenbeek, waarbij twee agenten verwond werden door een moslimextremist die zich wou wreken voor het nikabincident van vorige week, zijn er namelijk nieuwe bedreigingen geuit tegen ons land.

jrosquin

In een pamflet dat op een politiewagen in Molenbeek werd aangetroffen, kondigt een onbekende aanslagen aan. En ook vanuit Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië komen er bedreigingen. “We zullen de ruggen van de Belgen breken”, klinkt het in een van de haatmails.

Extra waakzaamheid in Antwerpen

Het verhoogde alarm geldt voorlopig alleen voor Brussel, al zei minister van Justitie Annemie Turtelboom gisteren dat er ook op bepaalde plaatsen in Antwerpen extra waakzaamheid is.

De twee agenten die vrijdagavond in Sint-Jans-Molenbeek werden neergestoken, zijn intussen aan de beterhand. De mannelijke agent herstelt thuis; zijn vrouwelijke collega, die zelf moslim is, werd zaterdag vier uur lang geopereerd en ligt nog in het ziekenhuis.

Dader steekpartij aangehouden

De dader, de 34-jarige Brahim Bahrir, is intussen aangehouden op verdenking van poging tot moord in een terroristische context.

Hij riskeert een levenslange opsluiting. De man heeft tegenover de speurders toegegeven dat hij naar België kwam om agenten neer te steken en hoopte dat hij dan zelf zou doodgeschoten worden door de politie.

TG, AK

Foto: Isopix Het station Beekkant in Sint-Jans-Molenbeek waar de steekpartij plaats vond.

Lees ook: "Belkacem zeker nog zes maanden in de cel"

Meer over Fouad Belkacem

Aangeboden door onze partners