Spanje en Italië delen de punten

Op het EK voetbal hebben Spanje en Italië zondagavond 1-1 gelijkgespeeld in groep C. Di Natale bracht de Italianen op het uur op voorsprong maar nog geen drie minuten later zette Fabregas de gelijkmaker al op de borden.

drombouts

Wereld- en regerend Europees kampioen Spanje, dat zonder diepe spits aan de partij begon, had het in de eerste helft niet makkelijk met de Squadra Azzurra. De Italianen hielden achterin alles goed gesloten en dreigden zelf via Marchisio en Thiago Motta. Bij de Spanjaarden was het steeds net niet, al zorgden Fabregas en Iniesta wel voor doelgevaar.

Di Natale

Meteen na de pauze hield doelman Buffon Iniesta van een doelpunt, en amper twee minuten later wachtte enfant terrible Mario Balotelli veel te lang om op doel te besluiten.

In de 61e minuut was het wel raak voor Italië. Ouderdomsdeken Pirlo zette de pas ingevallen Di Natale knap voor doel en de spits van Udinese krulde de bal mooi voorbij Casillas (0-1).

Fabregas

Spanje was niet aangeslagen en sloeg meteen terug. Een slimme doorsteekbal van Silva werd nauwelijks drie minuten na de 0-1 door Fabregas feilloos in doel gelegd (1-1). Spanje had daarna, vooral via de ingevallen Torres, nog kansen om een tweede treffer te maken, maar het bleef 1-1.

Foto's AFP