Dronken wegpiraat die carjacking veinsde vrijgelaten

De 21-jarige wegpiraat die vorige maand een carjacking veinsde nadat hij dronken een zwaar ongeval had veroorzaakt op de E17 in Temse, is vrijgelaten.

ikerremans

Benjamin D.C. kroop op 15 mei dronken achter het stuur van zijn exclusieve Audi R8 na een avondje op restaurant met vrienden. Met veel te hoge snelheid knalde hij op de E17 in Temse tegen de auto van Martine Beirnaert. De 50-jarige vrouw zat gekneld in haar wagen tot de hulpdiensten haar uit het wrak kwamen bevrijden.

Net op tijd, want niet veel later vloog haar auto in brand. De verpleegster en moeder van twee kinderen lag een tijdje met ernstige verwondingen in het ziekenhuis, maar is ondertussen weer thuis.

D.C. reed na het ongeval door zonder hulp te bieden. Hij verstopte zijn wagen en verzon het verhaal van een carjacking. De politie startte een onderzoek naar de carjacking maar ontdekte al snel dat het verhaal gelogen was. De wegpiraat werd aangehouden. Na enkele dagen gaf de jongeman toe dat hij loog in zijn eerste verklaringen.

"Zijn bekentenissen en het feit dat hij intussen al zijn spaargeld, zo’n 10.000 euro, aan het slachtoffer betaalde, zullen de doorslag gegeven hebben voor zijn vrijlating", zegt zijn advocaat Vic Van Aelst. "En wees gerust, van dat geld komt geen cent van zijn ouders. Hij heeft daar zelf voor gewerkt."

Benjamin D.C. moet zich binnenkort wel voor de politierechter verantwoorden.

Foto Geert De Rycke

Meer over Temse