Turkse schepen komt op met partij met alleen Turken

Een primeur voor België, want inwoners van Heusden-Zolder kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor het eerst stemmen op een uitsluitend Turkse partij. Lijsttrekker is Selahattin Özer. Hij start met ‘Sterk Heusden-Zolder’, de eerste Turkse partij, weliswaar met een oerdegelijke Vlaamse naam.

fvranckx

Özer, een 35-jarige accountant en zaakvoerder van een boekhoudkantoor in Berkenbos, was eind 2006 nog het beloftevolle Turkse stemmenkanon van CD&V-Plus van burgemeester Sonja Claes. Özer werd zelfs schepen, maar amper een jaar later, in december 2007, werd hij na geruzie al aan de deur gezet.

Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde. Tot ergernis van de meerderheid, die hoopte dat hij toch nog ontslag zou nemen. “Ik heb altijd gezegd dat ik terugkom”, zegt een strijdbare Özer.

“Er is duidelijk nood aan iets nieuws in Heusden-Zolder. Bij de huidige politieke partijen is duidelijk de motivatie weg. We willen dat iedereen zich goed voelt, dat iedereen samenwerkt", aldus een ambitieuze Özer.

BeHo

Meer over Gemeenteraadsverkiezingen